Vinciane Schoenmaeckers

Is kinesioloog, International Faculty voor Brain Gym® voor de Educational Kinesiology Foundation, Instructeur van Touch for Health sinds 2006, Instructeur van Touch for Health: Doelen bepalen en Metaforen sinds 2014.

Ze geeft de gevorderde cursussen van de Educatieve Kinesiologie: Brain Gym, Movement Based Learning – Building Block Activities, Vision Circles, Optimale Brein Organisatie, Edu-K in Depth, Brain GymTeacher Practicum, Ré-educatie van de Beweging, Total Core Repatterning

In haar praktijk vindt ze het heerlijk om alle takken van de kinesiologie waarin ze gevormd is, te combineren om haar cliënten te begeleiden in het bereiken van hun doelen.

Vinciane is Voorzitster van Brain GymBelgium, lid van dit fantastisch team dat alles inzet om Brain Gymin België op de kaart te zetten en om de Brain Gym Instructeurs, lid van BGB zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Vinciane Schoenmaeckers, Flow-Motion

Pater Verbiststraat 1B,

2610 Wilrijk   Belgie

Telefoon: +32 (0) 478/532327

Email: vinciane@flow-motion.be

Website: www.flow-motion.be

Maria Louise Booisma 

Movement Based Learning zie ik als krachtige tool om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling. Graag draag ik dit uit.

Meteen na de opleiding als docent voelde ik waar mijn hart lag in het onderwijs, kinderen en jongeren met speciale uitdagingen in hun ontwikkeling. In 2013 ben ik meer gaan leren over de invloed van beweging op de hersenen en het functioneren via Educatieve Kinesiologie. Wat een prachtig werk kwam hier mee op mijn pad. Het werk van Cecila Koester, afkomstig uit de educatieve kinesiologie en aangepast aan kinderen met Specifieke uitdagingen, is eenvoudig en tegelijkertijd zeer effectief in het verbeteren van functioneren en leren. Ik ben nu werkzaam als therapeut ter ondersteuning van functioneren en gezondheid, ik werk mee aan het platform EduQi (verbinding in ontwikkeling en gezondheid) en geef trainingen/lezingen over natuurlijke ondersteuning voor gezondheid en ontwikkeling. 

Ik ben gecertificeerd Brain Gym® docent en docent Movement Based Learning en Brain Gym® 170 for Special Needs.

Maria Louise Booisma, Joy of Life en ondersteuner van EduQi

Schoolstraat 9

Nieuwekerk a/d IJssel

Telefoon: 0643521675

Email: Joyoflife.nu@gmail.com

Website: www.joyoflife.nl

Platform EduQi: Eduqi.nl

Gaby Lawant

Mijn naam is Gaby Lawant. Ik vind niks belangrijker dan dat kinderen (en volwassenen) goed en ontspannen in hun vel zitten.
Elke keer dat Cecilia tot nu toe naar Nederland kwam, ben ik bij haar cursus geweest. Gewoon omdat haar werk zo fantastisch is en omdat ze ontzettend fijn les geeft.

Dit werk wil ik graag uitdragen. De oefeningen in het bijzonder, maar ook de achtergrond informatie die zo duidelijk en herkenbaar is. Maar die zo ontzettend veel mensen die met kinderen werken (nog) niet weten.

Elke keer als ik de workshop geef hoor ik de deelnemers zeggen: ‘Waarom wéten we dit nog niet?’ Ja, waarom? Ik weet het niet. En daar zou ik heel graag verandering in willen brengen.

Gaby Lawant, KiK-Kindercoaching

Burgemeester Falkenaweg 54

8442 LE    Heerenveen

Telefoon: 06-42323462

Email: info@kik-kindercoaching.nl

Website: www. kik-kindercoaching.nl

Fleur Giesen

Hallo allemaal, mijn naam is Fleur Giesen. Ik ben getrouwd met Jean-Paul en moeder van twee kinderen.

Met veel plezier werk ik in mijn praktijk: Unique Child. Daar help ik heel veel kinderen en volwassenen succesvol. Omdat ik graag wil dat er zoveel mogelijk mensen geholpen worden door naar de basis van het probleem te kijken heb ik Breincentrum opgezet. Een opleidingscentrum om mijn kennis en die van collega’s uit binnen en buitenland over te kunnen dragen.

Door mijn ervaring als leerkracht en intern begeleider merkte ik dat er veel kinderen zijn die met een etiket rondlopen. Op een gegeven moment hadden in een klas bijvoorbeeld bijna de helft van de kinderen een dyslexie verklaring. Ik vroeg mij heel erg af hoe dat kon? Is het onderwijs dat wij geven niet toereikend genoeg? Of zien we iets anders over het hoofd..?

Na een zoektocht en diverse studies kwam ik met Cecilia Koester in contact en heb ik met veel plezier haar cursus gevolgd.  Nu sta ik te popelen om ook aan jullie deze belangrijke kennis over te dragen. Zie ik je binnenkort?

Fleur Giesen, Opleidingscentrum Breincentrum

Zuiderpoort 56
6605 HN WIJCHEN

Telefoon:024-2122046
E-mail: fleur@breincentrum.com

Website: www.breincentrum.com

Dunja Kuenen

Hallo, mijn naam is Dunja. Leeruitdagingen hebben vanaf mijn tienerjaren mijn interesse gehad. Nadat bleek dat mijn twee zonen allebei dyslectisch zijn ben ik op zoek gegaan naar een aanvulling op de remedial teaching van school. Dat vond ik in de Edu-kinesiologie. Movement Based Learning is daar een onderdeel van. Heb je kinderen of werk je met kinderen dan geeft  Movement Based Learning een bijzondere aanvulling op wat je al weet. Movement Based Learning kun je als zelfstandige cursus volgen of als opstap dan wel uitbreiding van Brain Gym® 101.

Dunja Kuenen, A touch of Dunja

Doctor Janssenstraat 76

3962 BH  Wijk bij Duurstede

Telefoon: 06 – 589 11 031

E-mail: contact@atouchofdunja.nl

Website: www.atouchofdunja.nl

Monique De Groote

Een stevige basis met Movement Based Learning

Graag stel ik mezelf aan je voor; mijn naam is Monique de Groote-van Tol. Ik ben instructeur in Movement Based Learning en Brain Gym®101. Over beide methodes ben ik super enthousiast!

Daarnaast werk ik als Erkend Kinesioloog in mijn Praktijk voor Energie en Beweging; met zowel kinderen als volwassenen. Hier zet ik behalve Brain Gym en Movement Based Learning ook andere methodes in zoals reflexintegratie.

Monique de Groote 

Oortveldlaan 56, 

6713 EM Ede, Gelderland

Telefoon:  0318 616 183

E-mail: info@braingym-ki.nl

Website: www.braingym-ki.nl

De website van het Brain Gym Trainingscentrum is: www.slimmermetbraingym.nl

 

Petri Schipper

Door spelenderwijs te bewegen en te leren ontwikkel je je met plezier! Mijn ervaring is dat the 7 Building Blocks fijne, speelse en ontspannen oefeningen zijn, die kinderen met plezier ontvangen. Ik laat je graag zien hoe je dit thuis en op school kunt toepassen.

Samen met Niels en onze 4 kinderen woon ik, Petri Schipper, in Limmen, Noord-Holland. Met 25 jaar onderwijservaring in het basisonderwijs, SBO en SO ben ik in 2013 mijn praktijk “De wijze van leren” gestart. 

Leerkrachten en ouders vragen me vaak om kinderen te begeleiden met als doel: “Het kind heeft meer focus, motivatie, plezier en energie nodig om optimaal te leren”. Met succes pas ik o.a. Movement Based Learning toe, the Building Blocks. Hiermee ontwikkel je je in de drie dimensies van het leren en bewegen. Zo bewegen we bewust om doelen te bereiken en werken we spelenderwijs aan de focus, emoties en informatieverwerking.  Ik zet de oefeningen thuis in, in mijn praktijk en op scholen. 

Ik ben gecertificeerd Brain Gym® instructeur en docent van de Movement Based Learning een daagse. 

Petri Schipper

Visweg 33

1906 CN Limmen

 

Telefoon: 06 44253699

Email: petri@dewijzevanleren.nl

Website: www.dewijzevanleren.nl

 

 

Sluit Menu