I am the child: Boek Engels

Dit opzienbarende en provocerende boek beschrijft een periode van twee jaar dat Cecilia Koester als leerkracht werkte in het speciaal onderwijs, met elf kinderen met complexe ontwikkelingsachterstanden. Dit boek is een inspiratie dat de lezer inzicht geeft in wat kinderen met ernstige lichamelijke beperkingen nodig kunnen hebben om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Bestellen kan via de webshop van Welkin.

Movement Based Learning: Boek Engels

Dit boek kun je met recht een “must have” noemen om op een praktische manier de ontwikkeling van ieder kind te ondersteunen. 

Het benadrukt basis ontwikkelingsbewegingspatronen die het neurologische functioneren verbeteren. Het boek biedt een verdiepende kijk op enkele basale patronen van bewegingsontwikkeling. De nadruk ligt op het bevorderen van de vorming van neurologische patronen die wellicht al bij de conceptie in het menselijke systeem zijn ingebed. Het regelmatig oefenen van de “Building Block Activities”, die gepresenteerd worden in dit boek, zal de vreugde en het gemak bij het bereiken van diverse basisvaardigheden zoals lopen, praten of simpel je aandacht bij een taak houden, bevorderen. Het is aan te raden de workshop Movement Based Learning  of de training Brain Gym®170 for Special Needs te volgen waardoor de inhoud van het boek voor een dieper begrip en toepassing van de concepten gepresenteerd in dit boek.

Bestellen kan via de webshop van Welkin.

Movement Based Learning: kaartenset (Nederlands)

De bewegingsactiviteiten in dit pakket ondersteunen het zenuwstelsel en bevorderen integratieprocessen van lichaam en brein. Het is een pakket waarin zowel oefening uit de Movement Based Learning methode en Brain Gym®170 vertegenwoordigd zijn.

Overzicht van de kaarten:

  • Drie dimensies van leren, Concentrische cirkels; laat in een oogopslag zien welk deel van het brein correleert met welk concept
  • Bereidheid tot leren
  • Bouwstenen voor ontwikkeling Building Blocks
  • Lateraliteits Dimensie
  • Focus Dimensie
  • Centering Dimensie (2 kaarten)
Movement Based Learning: posterset  (Nederlands)

Deze stevige posters zijn op A3+ formaat, sluiten aan op het boek en de training Movement Based Learning. Ze bieden een handig overzicht van de “Building Block Activities”, de drie dimensies van leren en de drie dimensies van beweging. De posters zijn eveneens los te bestellen. Dit pakket is voordeliger dan de losse posters.

Bestellen kan via Maria Louise Booisma: joyoflife.nu@gmail.com

Sluit Menu