Maria Louise Booisma en Vinciane Schoenmaeckers zijn in oktober 2019 gecertificeerd om deze training te geven. Zodra de datum voor 2020 bekend is verschijnt deze op de website

Cecilia geeft de vierdaagse workshop Brain Gym® 170 over de hele wereld. Van 2015 t/m 2019 heeft ze deze training met veel succes in Nederland gegeven.

De éendaagse workshop Movement Based Learning is de verkorte versie van deze vierdaagse workshop. Brain Gym® 170 voor Special Needs. Alhoewel de workshop in eerste instantie is opgezet voor kinderen met Special Needs is deze cursus heel geschikt voor  alle kinderen en volwassenen die (even) vastlopen.

Brain Gym® 170 is een vierdaagse workshop die bestaat uit een serie heilzame, eenvoudige maar doeltreffende oefeningen die zijn ontwikkeld door Cecilia Koester. Deze activiteiten vormen, samen met de aangepaste Brain Gym® oefeningen en balansen, de training Brain Gym® 170 voor Special Needs. In haar praktische boek “Movement Based Learning for Children of All Abilities” beschrijft Cecilia deze oefeningen, ook wel bekend als de “Building Blocks”.

Deze bouwstenen van de ontwikkeling die het leren bevorderen zijn gebaseerd op de natuurlijke, normale menselijke ontwikkeling. Ze brengen snelle, vaak grote veranderingen in focus, begrip, communicatie, organisatie en motoriek.

 Zo kan ieder kind, met zijn eigen speciale behoeften, leren hoe te leren. Een nieuwe manier van werken, die op een heldere, eenvoudige manier wordt uitgelegd en makkelijk toepasbaar is. De oefeningen zijn functioneel en direct in te zetten.

Therapeuten, leerkrachten, ouders en zorgverleners leren een programma op maat te maken voor wie het nodig heeft. Naar behoefte aan te passen om zo de beste resultaten te behalen.

Brain Gym®170 for Special Needs biedt uitkomst bij veel mentale en fysieke uitdagingen waaronder autisme, hersenverlamming (cp), ADD, ADHD, Spraak en taal stoornissen, Dyslexie, Angelmanś syndroom, Syndroom van Down, hersenbeschadigingen, blindheid, doofheid en beschadigingen als gevolg van een beroerte.

Deelnemers leren op de cursus vaardigheden die het leren en functioneren in het hele leven verbeteren. Je zult merken dat deze gereedschappen direct toepasbaar zijn, thuis, op school, maar ook in een therapeutische omgeving.

In deze vierdaagse workshop leren studenten:

  • 26 Brain Gym® bewegingen en hun aanpassingen.
  • 7 Building Block-activiteiten die de integratie van het zenuwstelsel ondersteunen.
  • Het balans-proces met 5 stappen, dat zich richt op doelen voor leren en prestaties.
  • De principes van Educational Kinesiologie.
  • Hoe de behoeften van een persoon te beoordelen.
  • Hoe je een Brain Gym® programma ontwikkelt om aan de behoeften van de persoon te voldoen.
  • Hoe de effectiviteit van het programma te evalueren.
  • Hoe het programma eventueel te wijzigen voor het best mogelijke resultaat.

Studenten verlaten de cursus met nieuwe vaardigheden die het leren en de prestaties op alle gebieden van het leven optimaliseren. Ze zullen merken dat deze hulpmiddlenen onmiddellijk toepasbaar zijn in huis, op school en in therapeutische settings.

Deze cursus biedt uitstekende toepassingen voor een verscheidenheid aan mentale en fysieke uitdagingen, zoals bijvoorbeeld autisme, hersenverlamming, aandachtstekoststoornissen, dyslexie, Angelmans Syndroom, Down Syndroom, spraakstoornissen, hersenletsel, doofheid, blindheid, stoornissen veroorzaakt door beroertes, epilepsie en/of ontwikkelachterstanden.

Brain Gym ® 170 trainer worden?

Heb je na het volgen van deze vierdaagse interesse om deze workshop zelf te gaan geven?

Sluit Menu