Brain Gym® 170 voor Special Needs bestaat uit een serie heilzame, eenvoudige maar doeltreffende oefeningen die zijn ontwikkeld door Cecilia Koester. Deze activiteiten vormen, samen met de aangepaste Brain Gym® oefeningen en balansen, de training Brain Gym® 170 voor Special Needs. In haar praktische boek “Movement Based Learning for Children of All Abilities” beschrijft Cecilia deze oefeningen, ook wel bekend als de “Building Blocks”.

Deze bouwstenen van de ontwikkeling die het leren bevorderen zijn gebaseerd op de natuurlijke, normale menselijke ontwikkeling. Ze brengen snelle, vaak grote veranderingen in focus, begrip, communicatie, organisatie en motoriek. Zo kan ieder kind, met zijn eigen speciale behoeften, leren hoe te leren. Een nieuwe manier van werken, die op een heldere, eenvoudige manier wordt uitgelegd en makkelijk toepasbaar is. De oefeningen zijn functioneel en direct in te zetten.

Therapeuten, leerkrachten, ouders en zorgverleners leren een programma op maat te maken voor wie het nodig heeft. Naar behoefte aan te passen om zo de beste resultaten te behalen.

Brain Gym®170 for Special Needs biedt uitkomst bij veel mentale en fysieke uitdagingen waaronder autisme, hersenverlamming (cp), ADD, ADHD, Spraak en taal stoornissen, Dyslexie, Angelmanś syndroom, Syndroom van Down, hersenbeschadigingen, blindheid, doofheid en beschadigingen als gevolg van een beroerte.

Deelnemers leren op de cursus vaardigheden die het leren en functioneren in het hele leven verbeteren. Je zult merken dat deze gereedschappen direct toepasbaar zijn, thuis, op school, maar ook in een therapeutische omgeving.


Deze vierdaagse indepth training wordt momenteel in Nederland en België door C. Koester gegeven.

Cecilia Koester is van 10 t/m 13 mei 2018 weer in Nederland.  Schrijf je in via Joyoflife.nu

Cecilia Koester is van 17 t/m  21 mei 2018  in België.